Välj vad du vill laga. Därefter väljer du vad du har i kylen eller det du är sugen på!
Detaljerad sökning »Välj vad du vill laga. Därefter väljer du vad du har i kylen eller det du är sugen på!
Detaljerad sökning »4 kycklingdelar m ben, ca 1 kg
2 msk rapsolja
salt och peppar
2 äpplen
100 g rökt skinka
½ purjolök
rapsolja
2 ½ dl matlagningsgrädde
färsk persilja
Gör så här:
Bryn kycklingdelarna i smör/olja i en stor stekgryta. Krydda med salt och peppar. Späd med lite vatten, lägg på lock och låt kycklingen eftersteka i ca 20 min på svag värme.
Skär i kycklingen för att se så inget rött finns kring benen. Använd gärna stektermometer för att se innertemperatur på kycklingen. Över 72 grader så är den färdig.
Kärna under tiden ur äpplena och skär dem i tärningar. Strimla skinka och purjolök. Fräs äpple, skinka och purjolök i smör i en traktörpanna. Häll på grädden. Smaka av med salt och peppar.
Lägg över kycklingen utan sky i äppelsåsen och låt puttra ca 5 min. Garnera med färsk persilja. Servera med ris eller pressad potatis.