Receptbanken

Välj vad du vill laga. Därefter väljer du vad du har i kylen eller det du är sugen på!

Detaljerad sökning »

Färsk pasta med ägg och spenat

Det är viktigt för denna rätt att ni tänker till redan vid frukosten. Gör fredagens frukost något lyxigare genom att koka ägg till smörgåsen. Glöm inte att koka tre extra ägg som är tänkt till middagen. Koka äggen till middagen 6-7 minuter då det är bra om de är hårdkokta. Gör ni det så har ni en jättegod, snabb och nyttig rätt att inleda helgen med.


250 g färsk pasta (tagliatelle)
3 ägg
½ purjolök
1 ask färsk bladspenat (ca 50g)
smör
2 dl lätt crème fraiche
1 tsk salt
1 krm vitpeppar


Gör så här:
Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. Hårdkoka äggen. Under tiden som ni väntar på att vattnet ska koka till pastan så gör ni resterande i receptet.

Skölj och strimla purjolöken. Hacka spenaten grovt. Fräs purjolök med smör i en kastrull. Rör i crème fraiche och krydda med salt och peppar. Låt det koka någon minut.

Skala och hacka äggen. Vid servering blandar du i spenaten och sedan blandar du den kokta pastan med spenatröran. Lägg upp i djupa tallrikar och strö över ägghacket.