Receptbanken

Välj vad du vill laga. Därefter väljer du vad du har i kylen eller det du är sugen på!

Detaljerad sökning »

Kassler i låda med rotfrukter och ost, 4 port

Denna rätt kan göras dagar i förväg och är som med många gratänger nästan godare om man värmer dem en andra gång. Passar utmärkt att servera på buffé på vid kalas och stora bjudningar.


400 g potatis
300 g morot
1 purjolök
2 dl vatten
1 buljongtärning el 1 msk fond(grönsak)
1 dl matlagningsgrädde
½ dl majsstärkelse (maizena)
500 g kassler i strimlor
salt och peppar



Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader.

Skala och skiva potatis och morot. Strimla purjolök.

Blanda vatten, buljongtärning el fond samt majsstärkelse i en kastrull. Koka upp under omrörning och tillsätt grädden.

Bryn potatis och morot snabbt i stekpanna.

Varva potatis, morot, purjolök och kassler i en ugnsfast form. Krydda med salt och peppar. Slå över buljongen/grädden och tillaga i ugn tills potatisen är mjuk i ca 30 minuter.

Servera med kålsallad smaksatt med chili och paprika.