Välj vad du vill laga. Därefter väljer du vad du har i kylen eller det du är sugen på!
Detaljerad sökning »Välj vad du vill laga. Därefter väljer du vad du har i kylen eller det du är sugen på!
Detaljerad sökning »Långa är en fisk som kanske är mest känd för att lutas till julen. Den är en alldeles utmärkt fisk att tillaga färsk. Den påminner om torsken i köttet och tillagningen är ungefär den samma.
400-600 g långa
salt och vitpeppar
1 dl gröna oliver, hackade
½ ask hackad ruccola
100 g riven ost
2 msk smör
Grönsaksgryta:
1 hackad gul lök
1 hackad vitlöksklyfta
1 tsk olja
150 g tärnad zucchini
150 g tärnad aubergine
1 tärnad röd paprika
1/2 burk krossade tomater
torkad oregano
1msk vittvinsvinäger
salt, peppar och en nypa socker
Gör så här:
Sätt ugnen på 150 grader.
Skär fisken i bitar om ca 50g. Lägg fisken i en smord ugnsfast form, salta och peppra. Sätt in fisken i mitten av ugnen och låt stå ca 15 minuter eller tills innertemperaturen är 50 grader.
Ta ut fisken och häll bort fiskspadet. Höj ugnstemperaturen till 250 grader. Blanda samman oliver, roccola, ost. Tillsätt fett så att det nästan håller ihop. Fördela massan på fisken. Gratinera högt upp i ugnen 4-5 minuter eller tills innertemperaturen är 60 grader.
Till grönsaksgrytan börjar du med att fräsa lök och vitlök i olja utan att det tar färg.
Tillsätt zucchini, aubergine och paprika. Låt det fräsa med i några minuter. Tillsätt tomater och kryddor. Låt det sjuda ca 15 minuter. Smaka av med salt, peppar och en nypa socker.
Servera anrättningen med kokt mat vete eller ris.