Välj vad du vill laga. Därefter väljer du vad du har i kylen eller det du är sugen på!
Detaljerad sökning »Välj vad du vill laga. Därefter väljer du vad du har i kylen eller det du är sugen på!
Detaljerad sökning »Till såsen tar ni en bit av dekorpumpan. Se till att ni tar en som lämpar sig till matlagning, t.ex. Muscat pumpa. Börja i tid och använd tiden som maten står i ugnen till att duka och dekorera bordet.
600 g benfri kotlettrad
150 g fetaost
1/2 dl färsk basilika, hackad
2 röd chili, hackad
300 g svartrot, skalad
½ pressad citron
600 g potatis
1 msk rapsolja
Sås:
200 g muscatpumpa i tärningar
1 tsk rosépeppar, krossad
2 msk smör
2 dl grönsaksbuljong
1 dl matyoghurt
nypa socker
salt och svartpeppar
½ pressad citron
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader.
Blanda ost, basilika och chili till en jämn smet.
Skär bort senor från köttet och bryn i olja tills den fått färg runt om. Lägg köttet i en ugnsfast form. Bred ostblandningen över köttet. Stek i ugn 175 grader till innertemperatur 70 grader.
Låt vila i folie ca 15 min och skär i skivor. Skala och skär svartrot och potatis i stavar, som pommes frites. Koka svartroten i vatten med citron direkt, annars blir den svart. Koka svartrötterna ca 10 min.
Stek potatisen med lite olja i en ugnsfast form samtidigt som köttet står i ugnen. Blanda i svartrötterna när ett par minuter återstår på potatisen.
Till såsen fräser du pumpa och peppar i smör. Tillsätt buljong och koka tills pumpan är mjuk. Tillsätt yoghurt och mixa såsen slät. Smaka av med socker, salt och peppar och låt bli varm. Blanda i citron och rör om väl.