Välj vad du vill laga. Därefter väljer du vad du har i kylen eller det du är sugen på!
Detaljerad sökning »Välj vad du vill laga. Därefter väljer du vad du har i kylen eller det du är sugen på!
Detaljerad sökning »Köttgrytor är väldigt gott, men det bästa är nog att man kan göra så mycket annat medan grytan står och puttrar på spisen. Varför inte lite pyssel i höstrusket?
500 g högrev av nöt, tärnad 2x2 cm
1 morot, i bitar
1 gul lök, i bitar
2 msk flytande matfett
2 msk tomatpuré
2 dl alkoholfritt rött matlagningsvin
4 dl köttbuljong
2 vitlöksklyftor, hackade
1 tsk timjan
2 lagerblad
10 svartpepparkorn, krossade
salt
200 g smålökar, skalad
150 g champinjoner
1 morot
1 msk rapsolja
700 g potatis
Gör så här:
Bryn köttet i olja i en stekpanna, lite i taget och lägg över i en gryta. Fräs lök och morot i pannan.
Häll fräset i grytan. Tillsätt tomatpuré, rödvin, buljong, vitlök och kryddor. Smaksätt med salt. Koka upp och sjud under lock på svag värme ca 45 min. Späd eventuellt med lite vatten.
Förväll smålöken några min i kokande vatten.
Bryn smålöken tillsammans med svamp och morot i matfett. Lägg fräset i grytan och sjud ytterligare 15 min. Servera med kokt potatis.