Välj vad du vill laga. Därefter väljer du vad du har i kylen eller det du är sugen på!
Detaljerad sökning »Välj vad du vill laga. Därefter väljer du vad du har i kylen eller det du är sugen på!
Detaljerad sökning »När ni köper fisken så be fiskhandlaren att filea fisken och skära bort skinnet. Det är dock inte så jättesvårt om ni har en vass kniv. Lägg filén med skinnsidan nedåt, skär bort skinnet genom att pressa knivens egg försiktigt mot skärbrädan samtidigt som ni skär bort skinnet.
4 gösfiléer, à 150 g
½ dl vetemjöl
salt och peppar
2-3 msk smör
800 g potatis
300 g champinjoner
2-3 msk smör
salt och peppar
1,5 dl vispgrädde
1,5 dl fiskbuljong
2 msk fransk senap
1 nypa strösocker
Gör så här:
Skala och sätt på potatisen. Sätt ugnen på 100 grader.
Skär champinjonerna i bitar och stek dem i smöret. Smaka av med salt och peppar. Lägg upp svampen på ett ugnssäkert fat och ställ det i ugnen.
Vänd gösfiléerna i mjölet, salta och peppra. Stek fisken 2-3 minuter på varje sida. Lyft upp fisken och lägg dem ovanpå champinjonerna i ugnen.
Häll grädde i stekpannan där fisken stekts. Tillsätt fiskbuljong, senap och socker och låt det koka kraftigt några minuter. Smaka av med salt och peppar. Häll såsen över fisken och servera med den nykokta potatisen.