Receptbanken

Välj vad du vill laga. Därefter väljer du vad du har i kylen eller det du är sugen på!

Detaljerad sökning »

Nötfärsspett med bönsallad och kall örtsås, 4 port

Lägg bönor i blöt dagen före. Tänk på att välja bönor med samma koktid. Däremot behöver de inte ha samma storlek och färg. Blanda gärna vita med svarta bönor.


500 g nötfärs,
1/2 gul lök
1 msk färsk dragon
1 msk färsk timjan
2 vitlöksklyftor
salt och svartpeppar
grillspett av trä, blötlagda

Bönsallad:
3 dl cous-cous
3 dl vatten
1 1/2 msk olivolja
80 g champinjoner
1 1/2 dl svarta bönor från burk
1 röd lök, i klyftor
10 svarta oliver, delade
salt och peppar
1 msk lime eller citronjuice
1 msk vatten
2 msk örter


Gör så här:
Sätt ugnen på 225 grader.

Hacka löken och örter fint. Blanda ihop alla ingredienser till en smidig färs. Forma färsen till järpar och trä på spett.

Stek i ugn ca 10 min och vrid dem någon gång under tiden.

Koka upp vatten och häll över cous-cousen. Låt dra ca 3 min under lock.

Stek svampen i olja. Skölj bönorna. Tillsätt bönor, lök, och oliver. Blanda med couscousen och smaka av med salt och svartpeppar.

Koka upp ättika och socker i en liten kastrull och smaka av såsen med blandningen. Blanda ned dillen i såsen.

Blanda limejuice med vatten och häll över. Strö över hackade färska örter.