Receptbanken

Välj vad du vill laga. Därefter väljer du vad du har i kylen eller det du är sugen på!

Detaljerad sökning »

Wraps fylld med köttfärs och korngryn

Denna rätt blir en variant av mexikansk snabbmat. Lätt att laga till många och kräver inte speciellt mycket arbete. Har ni inte korngryn hemma så går det bra med ris, men svenska matgryn ger nyttigast resultat.


400–500 g köttfärs, t ex nöt eller lamm
rapsolja till stekning
1 stor morot
100 g vitkål
2 dl kornkorn
3 dl vatten
1 tärning köttbuljong
1 dl fransk senap
½ tsk salt

Servering:
4-8 st tortillabröd
sallad, t ex rucola eller annan plocksallad
tomater
rödlök


Gör så här:
Bryn köttfärsen i lite olja tills den får färg.
Skala och grovriv moroten samt strimla vitkålen.
Rör ner morot och vitkål i färsen och fräs ytterligare någon minut.
Tillsätt matkorn, vatten, buljongtärning, senap och salt. Låt småkoka, under lock, i ca 15 minuter.

Servera köttfärsröran i tortillabröd tillsammans med grönsaker.