Välj vad du vill laga. Därefter väljer du vad du har i kylen eller det du är sugen på!
Detaljerad sökning »Välj vad du vill laga. Därefter väljer du vad du har i kylen eller det du är sugen på!
Detaljerad sökning »Tårtan kan serveras på en buffé som ett tillbehör eller som en förrätt tillsammans med rökt lax eller skivad kallskuret.
Grovt bröd, pumpernickel
Smör
Fyllning:
5 ägg
1 kg palsternacka i tärningar
1/2 dl hackad gräslök
1/2 dl hackad persilja
1 msk fransk senap
2 dl Kesella gärna med smak
2 dl crème fraiche
1/2 tsk salt
1/2 krm kajennpeppar
Skivat kallskuret
Sallad typ krisp eller roccola
Gör så här:
Finfördela brödet i matberedare eller finhacka för hand.
Smält smöret och blanda med brödsmulorna. Tryck ut blandningen i botten av en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Ställ in i kylen.
Hårdkoka, skala och mosa äggen.
Skala, tärna och koka palsternackorna mjuka. Blanda ägg, palsternacka, gräslök, persilja, senap, Kesella och crème fraiche.
Smaksätt med salt och cayennepeppar.
Lägg fyllningen i pajformen och släta till ytan. Täck med plastfolie. Låt stelna i kylen minst 2 timmar. Ta bort kanten på formen och lägg tårtan på ett fat. Skär i smala tårtbitar.