Välj vad du vill laga. Därefter väljer du vad du har i kylen eller det du är sugen på!
Detaljerad sökning »Välj vad du vill laga. Därefter väljer du vad du har i kylen eller det du är sugen på!
Detaljerad sökning »Allt som kan förberedas är bra. Tänk på att du kan korta koktiden på matgryn genom att blötlägga redan på morgonen. Köttgrytan smakar alldeles utmärkt även när den värms en andra gång. Kryddorna har ni säkert hemma kring julen, annars testa er fram att hitta rätt smak på grytan.
600 g högrev av nöt, tärnat 2x2 cm
1 gul lök
2 morötter
1 zucchini
2 msk rapsolja
2 tsk salt
1 röd chili
2 tsk malen spiskummin
1 tsk malen koriander
1 tsk malen ingefära
2 tsk salt
3 krm cayennepeppar
1 köttbuljong tärning + 5 dl vatten
1 pkt hela tomater, 500 g
150 g djupfrysta haricot verts
1 dl persilja, hackad
3 dl couscousgryn
1 grönsaksbuljongtärning + 5 dl vatten
1 dl kokta kikärtor i burk
1/2 dl russin
salt och vitpeppar
Gör så här:
Bryn kött och lök i oljan.
Skär alla grönsaker i bitar och tillsätt desa tillsammans med kryddor och tomater. Sjud ca 1 tim.
Tillsätt bönor och persilja när några minuter återstår.
Koka upp buljong och häll över matgrynen. Låt koka ca 15 min under lock.
Tillsätt kikärtor och russin. Hetta upp. Smaka av med salt och peppar.