Receptbanken

Välj vad du vill laga. Därefter väljer du vad du har i kylen eller det du är sugen på!

Detaljerad sökning »

Citron- och örtöverbakad regnbåge med rostad potatis

600 g regnbågsfilé eller lax.
800 g potatis
4 skivor vitt bröd
1 vitlöksklyfta
1 kruka basilika
1 dl solrosfrön
1 citron
3 msk rapsolja
salt och peppar
2 dl färskost
1 dl inlagd bostongurka


Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader.
Skala och dela potatisen på mitten. Lägg på en ugnsfast form och häll över hälften av oljan och krydda med salt och peppar. Ställ in i ugnen på 175 grader i ca 45 minuter.

Under tiden gör fisken klar, mixa bröd, vitlök, basilika och rivet skal av citronen i en matberedare. Blanda i solrosfrön och olja. Smaka av med salt och peppar.

Tryck ut blandningen över fiskfiléen i ett jämt lager. Baka av fisken på 175 grader i ca 20 minuter. (Ställ in tillsammans med potatisen de sista 20 minuterna.)

Servera med en grönsallad och färsk ost smaksatt med hackad inlagd gurka och saften av citronen.