Receptbanken

Välj vad du vill laga. Därefter väljer du vad du har i kylen eller det du är sugen på!

Detaljerad sökning »

Gratinerad falukorv med paprikatäcke, 4 port

Korv är favoritmat för många barn. Här är en lättlagad variant med paprikatäcke. ”Täcket” består av creme fraiche blandat med ajvar relish som är en paprikapasta med olika styrka och hetta. Den är lika god i varma som i kalla såser. Vill man göra en god kall sås så blandar man bara creme fraiche, yoghurt el gräddfil med ajvar relish.

500 g falukorv
matfett
2 dl lätt creme fraiche
1 dl ayvar relish (paprikapasta)
2 vitlöksklyftor
1-2 dl riven ost
Salt, peppar

Tillbehör:
Potatismos
Hari cots verts
Sallad

Gör så här: 

  • Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en ugnsfast form med matfett.
  • Skär korven i skivor, ca 1 cm tjocka, och lägg omlott som tegelpannor i formen.
  • Blanda ihop creme fraiche, ajvar relish, pressad vitlök, salt och peppar. Bred blandningen över korven och strö över den rivna osten.
  • Tillaga i ugn på 175 grader i ca 15-20 minuter.
  • Servera med potatis, pasta eller ris och grönsaker.