Välj vad du vill laga. Därefter väljer du vad du har i kylen eller det du är sugen på!
Detaljerad sökning »Välj vad du vill laga. Därefter väljer du vad du har i kylen eller det du är sugen på!
Detaljerad sökning »Att dela fläskkotletten på längden gör att man snabbar på stekningen och det blir en lite festligare servering.
600-700 g fläskytterfilé
1 msk rapsolja
500 g potatis
200 g morötter
200 g rotselleri
1 st gul lök
persilja
1 dl creme fraiche
1 msk köttfond + 1 dl vatten
1 msk balsamico vinäger
½ dl osötad senap
salt och peppar
Gör så här:
Sätt på ugnen på 120 gader.
Om inte köttet är klart börja med att skära bort eventuella senor på fläskbiten. Dela den på längden och bryn runt om i het panna. Lägg på långpanna och sätt in i ugnen.
Under tiden skala rotfrukter och potatis. Skär allting i tärningar och stek i resterande olja. Lägg tillsammans på långpanna med köttet. Stek klart tills köttet har en innertemp på ca 70 grader.
Under tiden skala och hacka löken bryn den i stekpanna, slå på cream fraichen och fonden. Vispa ur pannan och smaksätt med senapen, vinägern, persiljan salt och peppar.
Ta ut långpannan och linda in köttet i smörpapper en liten stund för att vila innan ni skär upp det i skivor. Servera med att ringla lite sås över köttet, gärna en liten kålsallad vid sidan.