Välj vad du vill laga. Därefter väljer du vad du har i kylen eller det du är sugen på!
Detaljerad sökning »Välj vad du vill laga. Därefter väljer du vad du har i kylen eller det du är sugen på!
Detaljerad sökning »Recept på rotmos som är svensk klassisk husmanskost. Det går ju naturligtvis lika bra att servera detta rotmosrecept med fläskkorv, rimmad fläsklägg eller oxbringa.
1 kg kålrot
2 morötter
4 medelstora potatisar
5 dl vatten eller grönsaksbuljong (tärning + vatten)
600g fläskkorv
8 vitpepparkorn och kryddpepparkorn
2 lagerblad
1-2 msk smör eller margarin
salt och peppar
Gör så här:
Skala kålrot, morot och potatis. Skär alltsammans i bitar.
Koka upp vatten eller buljong med salt. Lägg i kål- och morotsbitarna. Låt koka ca 20 minuter.
Lägg i potatisbitarna och låt alltsammans koka mjukt.
Häll av spadet och mosa rotsakerna. Det går utmärkt att använda elvisp. Späd med lite av korvspadet och lägg i en smörklick.
Under tiden kokar du korven försiktigt i vatten med vitpepparkorn och lagerblad, sjud så att inte korven spricker.
Smaka av moset med salt och peppar.
Servera med grovkorning senap.