Receptbanken

Välj vad du vill laga. Därefter väljer du vad du har i kylen eller det du är sugen på!

Detaljerad sökning »

Kokt fläskkorv med rotmos

Recept på rotmos som är svensk klassisk husmanskost. Det går ju naturligtvis lika bra att servera detta rotmosrecept med fläskkorv, rimmad fläsklägg eller oxbringa.


1 kg kålrot
2 morötter
4 medelstora potatisar
5 dl vatten eller grönsaksbuljong (tärning + vatten)
600g fläskkorv
8 vitpepparkorn och kryddpepparkorn
2 lagerblad
1-2 msk smör eller margarin
salt och peppar


Gör så här:
Skala kålrot, morot och potatis. Skär alltsammans i bitar.
Koka upp vatten eller buljong med salt. Lägg i kål- och morotsbitarna. Låt koka ca 20 minuter.
Lägg i potatisbitarna och låt alltsammans koka mjukt.
Häll av spadet och mosa rotsakerna. Det går utmärkt att använda elvisp. Späd med lite av korvspadet och lägg i en smörklick.
Under tiden kokar du korven försiktigt i vatten med vitpepparkorn och lagerblad, sjud så att inte korven spricker.
Smaka av moset med salt och peppar.

Servera med grovkorning senap.