Receptbanken

Välj vad du vill laga. Därefter väljer du vad du har i kylen eller det du är sugen på!

Detaljerad sökning »

Curryfisk med äpple och purjolök, 4-5 port

600 g fiskfiléer av t ex sej
1 msk olja
½ hackat  äpple
1 klyfta vitlök
1/2 hackad gul lök
1 1/2 tsk curry
10 cm purjolök
½ hönsbuljongtärning + 2 dl vatten
1/2 dl grädde
Maizena majsstärkelse
salt och peppar


Gör så här:
Förbered alla grönsaker och frukt. Fräs grönsakerna och äpplet i oljan, lägg i curry och rör om.
Häll i buljongen och grädden. Krydda med salt och peppar. Låt koka några minuter och red med Maizena majsstärkelse. Sila såsen och häll upp den i en vid kastrull eller traktörpanna.
Skär fisken i bitar och försök att skära bort alla ben. Lägg fiskbitarna i såsen och sjud dem tills de är vita rakt igenom, ca 3-4 min.

Lägg upp på fat och häll över såsen. Servera med pressad kokt potatis.