Välj vad du vill laga. Därefter väljer du vad du har i kylen eller det du är sugen på!
Detaljerad sökning »Välj vad du vill laga. Därefter väljer du vad du har i kylen eller det du är sugen på!
Detaljerad sökning »Kyckling går att variera i massor. Här är ett förslag då den strimlas och severas med pasta. Tänk på att sätta på pastavattnet det första ni gör och arbeta effektivt med övriga rätten så tar matlagningen minimalt med tid.
4 mindre kycklingfiléer
2 msk smör till stekning
½ strimlad purjolök
200 g klyftade champinjoner
1 röd paprika i mindre bitar
salt & peppar
2 dl creme fraiche
1 pkt krossade tomater, 500 g
2 msk tomatpuré
timjan
4 port pasta el ris
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader.
Fräs grönsaker och svamp i ett par minuter, tillsätt tomatpurén. Krydda med salt och peppar.
Lägg grönsakerna i en smord form.
Bryn kycklingfiléerna väl runt om och lägg dem över grönsakerna i formen.
Blanda creme fraiche och tomatkrossen, och häll över kycklingen.
Stek kycklingen i 200 grader 20-25 minuter. Kycklingen är färdig när köttsaften klar utan rosa inslag.
Strö ev. över hackad timjan. Serveras med ris el. pasta samt en sallad.