Välj vad du vill laga. Därefter väljer du vad du har i kylen eller det du är sugen på!
Detaljerad sökning »Välj vad du vill laga. Därefter väljer du vad du har i kylen eller det du är sugen på!
Detaljerad sökning »Olika varianter på styckningsdetaljer som passar bra till gulasch:
Bog: Framdelskött som alltid lämpar sig bra för kokning. Mörad bog passar även till stekar som porter- eller slottsstek eller tjälknöl. Brässerad bog blir sjömansbiff. En god köttgryta som kalops och pepparrotskött kan gärna tillagas av tärnad bog.
Högrev: Smakrikt framdelskött att laga gryträtter på. Kräver ganska lång koktid, men smak och konsistens blir osedvanligt bra. En mycket prisvärd styckdetalj.
500 g nötbog, tärnad 2x2 cm
1 gul lök
2 msk rapsolja
1 msk paprikapulver
2 tsk salt
1 tsk spiskummin
1 krm cayennepeppar
ca 8 dl vatten
1 kg potatis
2 morötter
2 röda paprikor
Gör så här:
Fräs lök lätt i en gryta och lägg i köttet och strö över paprikapulvret. Tillsätt alla kryddor.
Tillsätt hälften av vattnet. Sjud under lock ca 40 min.
Under tiden kan du skala och skära potatis och morötter i tärningar ca: ½ cm stora. Tillsätt potatis och morötter i grytan. Häll i resten av vattnet och koka grytan tills potatisen är mjuk.
Strimla och tillsätt paprika, låt allt bli varmt.
Späd med mer vatten om det behövs och smaka ev. av med mer kryddor. Servera med gott bröd och en klick creame fraiche eller gräddfil.