Receptbanken

Välj vad du vill laga. Därefter väljer du vad du har i kylen eller det du är sugen på!

Detaljerad sökning »

Pannbiff med lök och kokt potatis

Köttfärsrätter är en prisvärd måltid. Passa på att köpa storpack och gör flera av rätterna på samma gång. Om ni ska spara rätter som är tillagade i förväg se till att kyl ner dem så fort som möjligt. Ställ gärna ut på balkongen eller liknade med en handduk över och under uppsikt.


500 g nöt- eller köttfärs
3/4 dl havregryn
1 msk potatismjöl
2 msk kalvfond
1 dl vatten
1 ägg
2 msk lök, finhackad och brynt
1 tsk salt
2 krm vitpeppar
2 msk smör
2 gula lökar eller röda lökar
1 dl vatten
2 msk smör


Gör så här:
Blanda havregryn, potatismjöl, och vatten. Låt svälla ca 10 min.
Tillsätt ägg, lök, salt och peppar. Lägg i köttet och arbeta ihop till en smidig färs.
Forma färsen till pannbiffar och lägg på fuktat smörpapper.
Stek biffarna i smör i omgångar i panna ca 5 min. Skaka pannan då och då, så de blir jämna i färgen.
Fräs löken i smör och koka med vatten i pannan, så att den blir mjuk.