Receptbanken

Välj vad du vill laga. Därefter väljer du vad du har i kylen eller det du är sugen på!

Detaljerad sökning »

Smörstekt sej med ragu på champinjoner, fläsk och vitkål

4 bitar sej eller hoki (à 150 g)
1 tsk salt
vitpeppar
800 g potatis
2 msk smör
100 g rökt sidfläsk
200 g champinjoner
200g vitkål, ca ¼ bit
1 rödlök
1/2 msk balsamvinäger
salt och peppar
1/2 dl persilja


Gör så här:
Börja med att skala och koka potatisen.
Salta sejfilébitarna och låt dem rimma, ca 10 min.
Peppra. Stek sejfiléerna i smör i en stekpanna 3-4 min på var sida.
Skär sidfläsk, champinjoner, rödlök och vitkål i små tärningar och bitar.
Gör ragun genom att lägga sidfläsket i en het stekpanna och stek det knaprigt. Lägg i champinjonerna, rödlöken och vitkålen, låt fräsa med några min. Tillsätt löken och vinägern. Smaka av med salt och peppar.

Servera med kokt potatis.