Välj vad du vill laga. Därefter väljer du vad du har i kylen eller det du är sugen på!
Detaljerad sökning »Välj vad du vill laga. Därefter väljer du vad du har i kylen eller det du är sugen på!
Detaljerad sökning »En snabblagad rätt som går att variera i det oändliga. Om sidfläsket är slut kan du använda bacon och använd kokta rotfrukter om potatis saknas.
6 kokta potatisar
200 g rökt stekfläsk
2 rödlökar
smör till stekning
6 ägg
salt och vitpeppar
persilja
Gör så här:
Skär fläsket i 1/2 cm stora tärningar. Skala och hacka lökarna.
Skär potatisen i tärningar och stek tillsammans med fläsk och lök i lite smör i en stekpanna. Stek försiktigt utan att löken bränns.
Vispa samman äggen. Krydda försiktigt med salt och vitpeppar.
Häll äggsmeten i pannan. Rör långsamt och skaka pannan lätt så att äggsmeten rinner ner i botten på pannan. Sluta röra när smeten börjar stelna.
Lägg en stor tallrik eller ett stort lock över stekpannan. Vänd snabbt så att omeletten hamnar på tallriken. Var försiktig så att du inte bränner dig, använd gärna en handduk.
Låt omeletten glida ner i stekpannan och stek en kort stund tills den är ”fast” i botten. Garnera med mycket hackad persilja.