Receptbanken

Välj vad du vill laga. Därefter väljer du vad du har i kylen eller det du är sugen på!

Detaljerad sökning »

Kålpudding med lingon

Om du gör en större sats så går det alldeles utmärkt att frysa kålpudding. Låt den kallna i formen. Skär den sedan i portionsstora rutor. Förpacka dem i aluminiumfolie och plastpåsar eller i frysformar.


¾ kålhuvud
2 msk sirap
½ msk ättika
salt och peppar
2st gula lökar
2dl mjölk
500 g köttfärs


Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader.
Hacka kålen i grova bitar. Bryn kålen, lite i taget, till dess att den mjuknat och fått en gyllenbrun färg.
Smaksätt med sirap, ättika, salt och peppar.
Blanda ihop löken, riset, ägget, mjölken och färsen till en smet. Smaksätt med salt, peppar och sirap.
Lägg hälften av kålen i botten på en ugnsfast form.
Lägg färsen i ett lager ovanpå och avsluta med att lägga resten av kålen överst.
Låt kålpuddingen bakas i ugnen i ca 50-60 minuter. Kontrollera med en kniv att färsen är fast.

Servera med lingon som tillbehör och en klick matlagningsyoghurt.