Receptbanken

Välj vad du vill laga. Därefter väljer du vad du har i kylen eller det du är sugen på!

Detaljerad sökning »

Rysk laxsoppa, 4 port

En riktigt god och prisvärd soppa som passar till både till fest och vardag!

500 g lax i bit
1 purjolök
1 bit rotselleri (ca 50 g)
1 morot
2 msk smör
1 liter vatten
2 fiskbuljongtärningar
1 vitlöksklyfta
2 msk tomatpuré
1 knippa persilja
1 lagerblad
2 krm timjan
10-15 oliver
2 msk kapris


Gör så här:
Snitta, skölj och skär purjon i tunna skivor. Skala och strimla selleri och morot.

Fräs grönsakerna i fettet i en gryta. Tillsätt vatten, buljongtärningar, pressad vitlök, tomatpuré, persiljestjälkar, lagerblad och stött timjan. Koka underlock 5-10 min.

Skär laxen fri från ben och skinn. Skär laxköttet i ganska stora tärningar. Tag upp persiljestjälkarna och lagerbladet. Lägg i laxen och sjud soppan ytterligare ca 5 min.

Hacka persiljan och skiva oliverna. Blanda ner detta och kaprisen i soppan eller servera oliver och kapris till soppan. Smaka av.

Servera med creme fraiche, turkisk yoghurt och ett gott bröd till.