Välj vad du vill laga. Därefter väljer du vad du har i kylen eller det du är sugen på!
Detaljerad sökning »Välj vad du vill laga. Därefter väljer du vad du har i kylen eller det du är sugen på!
Detaljerad sökning »400g kassler
Sås:
1 gul lök
2 msk matfett
50 g rökt skinka (2 skivor) – eller en bit av kasslern
2 ¼ dl vatten (el torrt vitt vin)
1 dl matlagningsgrädde
½ köttbuljongtärning
1 msk tomatpuré
½ tsk paprikapulver
1 tsk dragon
salt, vitpeppar
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 graders ugnsvärme.
Hacka löken fint. Skär den rökta skinkan i mycket små tärningar.
Smält matfettet i en kastrull, tillsätt den finhackade löken och låt den fräsa tills den blir guldgul och nästan genomskinlig.
Tillsätt den finskurna kasslern och låt det hela fräsa ytterligare någon minut.
Späd med vatten (el vin) och grädde.
Tillsätt buljongtärning och smaksätt med tomatpuré, paprikapulver, dragon, salt och peppar. Låt såsen koka i 5 minuter.
Tag bort nätet från kasslern. Skär köttet i ½-cm tjocka skivor.
Lägg kasslerskivorna i ett smort ugnssäkert fat - Häll såsen över. Ställ in formen i ugnen ca 10-15 min.
Servera med pasta eller kokt potatis och sallad till.