Receptbanken

Välj vad du vill laga. Därefter väljer du vad du har i kylen eller det du är sugen på!

Detaljerad sökning »

Sommarfärs i lergryta, 4-5 port (1,5 liters lergryta)

250 g djupfrysta sommargrönsaker
½ dl ströbröd
1½ dl mjölk
1 ägg
nymalen svartpeppar
½-1 tsk torkad basilika
1 tsk salt
400 g blandfärs
3 tomater
½ dl riven ost


Gör så här: 
Lägg lergrytan i blöt.

Tina de djupfrysta grönsakerna. Lägg ströbrödet i en bunke och häll mjölken över - låt svälla i 10 minuter. Tillsätt ägg, peppar, basilika och salt.

Blanda i färsen och arbeta den smidig och sammanhängande. Lägg grönsakerna i botten på lergrytan - klicka färsen ovanpå och bred ut den.

Lägg på locket. Ställ grytan i kall ugn på nedersta falsen. Sätt ugnen på 225 grader, ugnskoka i 45 minuter.

Tag av locket och lägg tomatskivor på färsen - strö över riven ost. Sätt in grytan i ugnen ytterligare 10 min utan lock.

Servera med kokt potatis och en god gräddfilssås.