Välj vad du vill laga. Därefter väljer du vad du har i kylen eller det du är sugen på!
Detaljerad sökning »Välj vad du vill laga. Därefter väljer du vad du har i kylen eller det du är sugen på!
Detaljerad sökning »250 g djupfrysta sommargrönsaker
½ dl ströbröd
1½ dl mjölk
1 ägg
nymalen svartpeppar
½-1 tsk torkad basilika
1 tsk salt
400 g blandfärs
3 tomater
½ dl riven ost
Gör så här:
Lägg lergrytan i blöt.
Tina de djupfrysta grönsakerna. Lägg ströbrödet i en bunke och häll mjölken över - låt svälla i 10 minuter. Tillsätt ägg, peppar, basilika och salt.
Blanda i färsen och arbeta den smidig och sammanhängande. Lägg grönsakerna i botten på lergrytan - klicka färsen ovanpå och bred ut den.
Lägg på locket. Ställ grytan i kall ugn på nedersta falsen. Sätt ugnen på 225 grader, ugnskoka i 45 minuter.
Tag av locket och lägg tomatskivor på färsen - strö över riven ost. Sätt in grytan i ugnen ytterligare 10 min utan lock.
Servera med kokt potatis och en god gräddfilssås.