Välj vad du vill laga. Därefter väljer du vad du har i kylen eller det du är sugen på!
Detaljerad sökning »Välj vad du vill laga. Därefter väljer du vad du har i kylen eller det du är sugen på!
Detaljerad sökning »350 g vitkål
1 röd paprika
1 gul paprika
½ purjolök
1 msk hackad persilja
1 tsk socker
1 msk vitvinsvinäger
2 dl lätt crème fraiche
1 msk majonnäs
salt och peppar
Gör så här:
Skölj och ansa grönsakerna.
Strimla vitkål, paprika och purjolök.
Hacka persiljan.
Blanda crème fraiche, socker, vinäger och majonnäs.
Blanda samman grönsakerna med såsen.
Smaka av med salt och peppar.
ca 7 dl kokta bruna bönor (ca 3 dl okokta)
2 msk pressad citron
3 msk rapsolja
3 msk vatten
½-1 tsk salt
1 krm mald svartpeppar
2 pressade vitlöksklyftor
½-1 finhackad röd lök eller 1 dl finstrimlad purjolök
ev 1 dl finhackad persilja
Gör så här:
Blötlägg och koka bönorna enligt anvisning på paketet. Häll av kokspadet då de är mjuka.
Blanda citronsaft, olja, vatten, salt, peppar, vitlök samt lök och häll detta över de kokta bönorna. Rör om.
Bönorna drar åt sig dressingen bäst om bönorna är varma, men det går även bra att slå dressingen över kalla bönor. Låt salladen stå och dra någon timme före serveringen eller över natten i kylskåp.
Blanda i persilja strax före serveringen.
1 kg vitkål
1 stor morot eller 1 röd paprika
Dressing:
1 dl svensk rapsolja
½ dl vinäger
½ dl vatten
1 tsk salt
½ tsk grovmalen svartpeppar
Gör så här:
Strimla vitkålen fint i matberedare.
Skölj, skala och grovriv moroten.
Koka upp ingredienserna till dressingen.
Blanda ihop vitkål, morot och dressing.
Låt stå övertäckt ett par timmar innan salladen serveras.
¼ vitkålshuvud, 200 g
1 morot
½ purjolök, ca 75 g
½ burk krossad ananas el 1-2 grovrivna äpplen
250 g Kesella gourmet
1 krm salt
½ krm svartpeppar
1 tsk senap
Gör så här:
Strimla vitkålen fint och grovriv moroten (går bra i matberedare).
Skölj och strimla purjolöken. Blanda ihop alla ingredienserna.
350 g vitkål
250 g krossad ananas
2 dl filmjölk
1 krm citronpeppar
Gör så här:
Strimla vitkålen. Låt den krossade ananasen rinna av väl. Blanda kål och ananas. Blanda filmjölken med citronpeppar. Rör ner filsåsen i salladen.
250 g kålrot
1 morot (100 g)
2 äpplen (200 g)
Dressing:
1 ½ msk pressad citron
½ dl koncentrerad äppeljuice
Gör så här:
Skala kålroten och morötterna. Riv rotfrukterna. Riv äpplena grovt.
Blanda samman och häll dressingen över.