Välj vad du vill laga. Därefter väljer du vad du har i kylen eller det du är sugen på!
Detaljerad sökning »Välj vad du vill laga. Därefter väljer du vad du har i kylen eller det du är sugen på!
Detaljerad sökning »Quesadillas är en fylld tortilla, ett mjukt tunt bröd från Mexico som man gärna kan byta ut mot mjukt tunnbröd. Quesa betyder ost, i övrigt kan fyllningen vara av olika slag.
Använd din fantasi och vad din kyl eller frys kan erbjuda. Huvudsaken är att det är ost av något slag i din quesadilla. Nedan kommer några förslag
Beräkna per person:
1 st tunnbröd eller tortillas ca 24 cm i diameter
Förslag på olika fyllningar:
Kycklingfyllning
½ tomat
1 msk hackad lök
30 g riven ost 17%
2 msk majs
3 st champinjoner
30 g skinka i strimlor (el grillad kyckling)
Ev salsa med styrka efter tycke och smak
Italiensk fyllning 1
25 g gorgonzola
3 skivor salami
4 msk keso
7 st svarta oliver
2 msk finhackad paprika
Italiensk fyllning 2
40 g färsk spenat
2 msk purjolök strimlad
1 msk Soltorkade tomater strimlade
30 g riven ost 17%
3 msk keso
salt, svartpeppar
Tacorestfyllning
Blanda resterna från tacomiddagen med ost och salsa
Gör så här:
Hacka ingredienserna till fyllningen och blanda ihop i en bunke.
Lägg tunnbrödet (tortillan) plant och lägg fyllningen på halva brödet. Vik över den andra halvan av brödet. Hit kan du förbereda hemma och packa in i plastfolie om du vill men det går också bra att steka den och göra den helt klar hemma. Stek quesadillan på båda sidor så den blir gyllenbrun i en panna eller på ett galler. Det viktiga är att osten smälter ordentligt.
Servera gärna med grönsallad, gräddfil och ev. salsa.