Receptbanken

Välj vad du vill laga. Därefter väljer du vad du har i kylen eller det du är sugen på!

Detaljerad sökning »

Quesadillas på svenska

Quesadillas är en fylld tortilla, ett mjukt tunt bröd från Mexico som man gärna kan byta ut mot mjukt tunnbröd. Quesa betyder ost, i övrigt kan fyllningen vara av olika slag.

Använd din fantasi och vad din kyl eller frys kan erbjuda. Huvudsaken är att det är ost av något slag i din quesadilla. Nedan kommer några förslag

Beräkna per person:
1 st tunnbröd eller tortillas ca 24 cm i diameter


Förslag på olika fyllningar:

Kycklingfyllning
½ tomat
1 msk hackad lök
30 g riven ost 17%
2 msk majs
3 st champinjoner
30 g skinka i strimlor (el grillad kyckling)
Ev salsa med styrka efter tycke och smak

Italiensk fyllning 1
25 g gorgonzola
3 skivor salami
4 msk keso
7 st svarta oliver
2 msk finhackad paprika

Italiensk fyllning 2
40 g färsk spenat
2 msk purjolök strimlad
1 msk Soltorkade tomater strimlade
30 g riven ost 17%
3 msk keso
salt, svartpeppar

Tacorestfyllning
Blanda resterna från tacomiddagen med ost och salsa


Gör så här:

Hacka ingredienserna till fyllningen och blanda ihop i en bunke.
Lägg tunnbrödet (tortillan) plant och lägg fyllningen på halva brödet. Vik över den andra halvan av brödet. Hit kan du förbereda hemma och packa in i plastfolie om du vill men det går också bra att steka den och göra den helt klar hemma. Stek quesadillan på båda sidor så den blir gyllenbrun i en panna eller på ett galler. Det viktiga är att osten smälter ordentligt.

Servera gärna med grönsallad, gräddfil och ev. salsa.