Receptbanken

Välj vad du vill laga. Därefter väljer du vad du har i kylen eller det du är sugen på!

Detaljerad sökning »

Turboglass med banan

Ingen som äter upp de mogna bananerna hemma? Skala dem då och frys in dem i en plastpåse. Sedan brukar de bli mer omtyckta att äta frusen precis som de är som ”frozen banana” eller gör glass (eller smoothie/fruktdrink) på den i t ex matberedaren.


2-3 frusna bananer
2-3 dl mild naturell yoghurt eller Kesella eller annan mejeriprodukt
2 msk pressad apelsin (alt lite koncentrerad juice) eller citron


Gör så här:
Montera kniven i matberedaren. Dela de frusna bananerna i bitar och lägg dem i matberedaren tillsammans med mejeriprodukten och pressad apelsin. Kör tills det är väl blandat, använd ev impulsläget först så det blir jämnt hackat innan du kör för fullt. Servera glassen genast ev tillsamman med några hallon.

Används bananer så frys in väl mogna bananer utan skal i en plastpåse. Då de är genomfrysta skärs de i bitar. Följ i övrigt som ovan men uteslut ev sockret och tillsätt ev lite apelsin- eller citronjuice.