Välj vad du vill laga. Därefter väljer du vad du har i kylen eller det du är sugen på!
Detaljerad sökning »Välj vad du vill laga. Därefter väljer du vad du har i kylen eller det du är sugen på!
Detaljerad sökning »4x150 g urbenad makrillfilé
Marinad:
3 msk matolja
3 msk citronsaft
1 liten riven rödlök
5 krossade vitpepparkorn
1 kryddmått cayennepeppar
2 tsk salt
Gör så här:
Rensa, filea och skölj makrillen eller ta makrillfiléer som är färdiga att använda.
Blanda alla ingredienserna till marinaden och lägg ner makrillfiléerna.
Låt stå svalt ca 1 timme. Vänd filéerna då och då. Ta upp dem och låt dem rinna av. Grilla makrillen ca 2 minuter på varje sida.
Lägg upp fisken på varmt serveringsfat och servera med kokt eller bakad potatis, spenat och en gräddfilssås med kryddgrönt.