Receptbanken

Välj vad du vill laga. Därefter väljer du vad du har i kylen eller det du är sugen på!

Detaljerad sökning »

Grillad makrill med cous-coussallad och citronette, 4 port

4x150 g urbenad makrillfilé, salt, peppar och paprikapulver

Couscoussallad:
2 dl cous-cous 
100 g ruccola
1 knippe gräslök
2 avokados, urkärnade och hackade
1 lime
2 msk raps- eller olivolja

Citronette:
4 schlottenlökar, finhackas
2 citroner, pressas
1/2 dl olivolja
2 msk finhackad persilja
svartpeppar, salt

Säsongens grönsaker, t ex sparris, fräst spenat eller morötter.


Gör så här:
Tillaga cous-cousen enligt anvisningar på paketet. Pressa i limesaft, smaka av med salt, peppar och raps- eller olivolja. Rör ihop. Låt svalna något. Blanda i ruccola, klippt gräslök och avokado.

Blanda ihop citronetten. 

Grilla makrillen, helst i halster, ca 4-5 minuter på varje sida (kärntemp ca 52 grader).

Servera med cous-coussalladen, schalottenlökscitronette och grönsaker.