Receptbanken

Välj vad du vill laga. Därefter väljer du vad du har i kylen eller det du är sugen på!

Detaljerad sökning »

Enkel sommarmat – laga mat i paket

Att tillaga mat i foliepaket är enkelt och bekvämt. Gör ett foliepaket av maten och skjutsa sedan in hela härligheten i ugnen. Eller lägg foliepaketet ovanpå potatisen när den sjudes på spisen eller varför inte lägga paketet på grillen?

Fisk och grönsaker är perfekta att tillaga i folie som sommarmat. Att göra ett foliepaket med fisk och/eller grönsaker, kryddor och en klick smör och sedan koka det hela över potatisen ger en fantastisk smak åt hela anrättningen. Smakämnena behålls, de lakas inte ut eftersom inget extra vatten behövs, livsmedlets speciella aromämnen kommer verkligen till sin rätt.

Hel fisk är suveränt att tillaga i folie. Man kan fylla fisken med massor av kryddgrönt, lök och annat gott, linda in den i folie och sedan sätta in den i ugnen. På detta sätt klarar man av att koka större fiskar även om man inte har en fiskgryta.

Det är jättepraktiskt att göra foliepaket när man grillar. Gör ett paket av grönsaker, fisk eller annat gott och bädda sedan ner i grillkolen (det kan krävas ett extra lager folie om). Man kan också lägga paketet på grillgallret – men då blir tillagningstiden lite längre. Gör ett foliepaket med kokt, skivad potatis, gräslök, persilja (eller annat kryddgrönt) och en klick smör. Lägg paketet bredvid köttet så får du ett perfekt tillbehör!

Tips!
Låt barnen göra egna foliepaket med sina favoritgrönsaker!

Artikelns sökord
Sommarmat, mat i folie, laga mat i paket, mat på sommaren