Receptbanken

Välj vad du vill laga. Därefter väljer du vad du har i kylen eller det du är sugen på!

Detaljerad sökning »

Krämig squashsoppa, (6-7 port)

0,5 dl oliv,-rapsolja
2-3 squash (900-1000 g)
2 purjolökar
4-5 potatisar (ca 300 g)
2 veg. buljongtärningar
3-4 vitlöksklyftor
3 tsk curry
3 krm cayennepeppar
12 dl vatten
200 g nässlor/spenat/kirskål
2 dl mixade solroskärnor/ sojagrädde
2 msk pressad citron/äppelcidervinäger
örtsalt


Gör så här:
Skär squash och purjolök. Fräs lätt i olja i en rymlig kastrull, 5-6 min. Hacka och tillsätt potatisen. Låt fräsa i ytterligare 5 min. 

Tillsätt buljong, vitlök, cayennepeppar, curry och späd med vatten. Låt koka på svag värme under lock i ca 20 min. När det är några min. Kvar av koktiden tillsätt nässlorna och de mixade solroskärnorna under omrörning. 

Smaka av med citron och örtsalt. Mixa med mixerstav och servera.