Välj vad du vill laga. Därefter väljer du vad du har i kylen eller det du är sugen på!
Detaljerad sökning »Välj vad du vill laga. Därefter väljer du vad du har i kylen eller det du är sugen på!
Detaljerad sökning »ca 400 g färsk el djupfryst fiskfilé av torsk
2 morötter
1 palsternacka
1 purjolök
ca 1½ msk matfett
1 tsk curry
1 l vatten
2 fiskbuljongtärningar
2 msk vetemjöl
ev persilja el dill
Gör så här:
Skölj de färska fileérna, skär dem i mindre bitar. Tina den frysta fisken något, skär den sedan i stora tärningar.
Skala morötter och palsternacka. Riv dem fint. Snitta, skölj och skiva purjolöken. Fräs grönsakerna tillsammans med fett och curry i en gryta under omrörning. Strö mjölet över grönsakerna, rör om. Späd med vatten, tillsätt buljongtärningar och koka upp.
Lägg fisken i grytan och sjud under lock 5 minuter. Klipp ev dill eller persilja i den färdiga soppan och smaka av.