Receptbanken

Välj vad du vill laga. Därefter väljer du vad du har i kylen eller det du är sugen på!

Detaljerad sökning »

Paj

Pajdeg:
3 dl vetemjöl
125 g matfett
3 msk vatten

Fyllning1:
250 g broccolibuketter
½ dl hackad gräslök el strimlad purjolök
3 skivade tomater
2 dl riven ost
3 ägg
3 dl mjölk
salt, peppar

Fyllning 2:
125 g rökt skinka
2 dl riven ost
½ liten purjolök
3 ägg
3 dl mjölk
salt, peppar


Gör så här:

Pajdegen:
Mät upp mjölet i en matberedare med kniven monterad. Lägg i matfettet skuret i små bitar. Starta maskinen och kör på högsta hastighet. Tillsätt vattnet och kör maskinen tills degen samlar sig till en boll.

Tag upp degen och kavla ut den till en rund kaka som täcker pajformens botten och kanter. Förgrädda pajskalet i ca 15 min i 200 grader. Håll fast kanterna med aluminiumfolie.

Fyllning1:
Varva broccolibuketter och lök i pajskalet. Lägg tomatskivorna överst. Strö över den rivna osten. Vispa ihop ägg, mjölk och kryddor och häll över grönsakerna i långpannan. Grädda i mitten av ugnen tills äggstanningen stelnat och fått fin färg, ca 40 min.

Fyllning2:
Skär den rökta skinkan i strimlor. Skölj och skiva purjolöken. Vispa ihop ägg, mjölk och salt. Smaksätt med nymalen peppar. Fyll pajskalet först med osten, skinkan och purjon. Häll sedan över äggsmeten. Grädda enligt ovan.