Receptbanken

Välj vad du vill laga. Därefter väljer du vad du har i kylen eller det du är sugen på!

Detaljerad sökning »

Citrusmarinerad kyckling, 4 port

1 kyckling, ca 1½ kg styckad i grytbitar

Marinad:
1 apelsin
1 citron
1 salt
1 krm malda kryddnejlikor
½ tsk kummin
½ tsk dragon
1 vitlöksklyfta

Sås:
marinad + vatten = 3 dl
1 hönsbuljongtärning
2 msk vetemjöl + ½ dl vatten
1 dl grädde
persilja


Gör så här:
Pressa apelsin och citron i en citruspress. Häll saften i en plastpåse, blanda ner salt, kryddor och vitlök. Lägg kycklingdelarna i marinaden och knyt till påsen. Låt stå i kyl 4-8 timmar.

Lägg kycklingdelarna i en kastrull, häll på marinaden + vatten, smula ner en buljongtärning. Koka upp och låt koka i ca 30 min.

Skaka ut vetemjöl och vatten i en redningsbägare. Häll redningen över kycklingen under omrörning. Låt koka 2-3 minuter. Häll i grädde, låt det hela få ett uppkok. Garnera med persilja.