Receptbanken

Välj vad du vill laga. Därefter väljer du vad du har i kylen eller det du är sugen på!

Detaljerad sökning »


Nybakat bröd till frukost!

Finns det något ljuvligare än nybakat bröd till frukost? Och det finns faktiskt ett enkelt sätt!

Bullar och frallor kan styckfrysas innan de gräddas – bara baka ut som vanligt, lägga dem på plåt eller bricka och sedan frysa in dem ojästa. När de är genomfrysta plockar man in dem i plastpåsar och förvarar i frysen. Därefter tinar man dem, helst långsamt, i kylskåp över natten. Sedan tar man fram dem i rumstemperatur och låter dem jäsa upp ordentligt och gräddar sedan som vanligt.

En annan variant är att baka ut degen till bullar och låta dem jäsa långsamt på en plåt i kylskåpet över natten. På morgonen skjuts de in i ugnen och gräddas.

Man kan också få nybakat bröd på morgonen om man gör i ordning degen på kvällen och låter den jäsa i bunken i kylskåp över natten. På morgonen häller man ut degen på plåten (ingen knådning), skär i bitar och in i ugnen!

Prova himmelsbrödet – en himmelsk upplevelse!

Himmelsbröd

Artikelns sökord
Nybakat bröd, bröd till frukost, frukostbröd