Receptbanken

Välj vad du vill laga. Därefter väljer du vad du har i kylen eller det du är sugen på!

Detaljerad sökning »

Ingefärsdoftande rotfruktssallad, 10 port 

2 kg skalade rotfrukter, t ex rödbetor, potatis, morötter, palsternackor
3 st rödlök
2 st vitlöksklyftor
1/2 msk salt
2 krm svartpeppar
2 msk rapsolja

Ingefärsdressing:
1 msk gräslök, hackad
2 st vitlöksklyftor
2 tsk färsk, riven ingefära
1 msk dijonsenap
2 msk äppelcidervinäger (el vitt vin)
2 msk honung
0,75 dl rapsolja
1/2 dl majonnäs

Servering:
ruccolasallad
oliver
kapris


Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader. Skala och skär rotfrukterna och löken i bitar och blanda med salt, peppar, krossad vitlök, oliver och olivolja. Rosta grönsakerna i långpanna i ugnen ca 30-40 min. 

Finhacka gräslök, pressa vitlök och riv ingefära till dressingen. Vispa samman detta med senap, vinäger, honung och olja och slutligen med majonnäs.
 
Låt rotfrukterna svalna lite och blanda dem med dressingen. 

Vänd ner ruccolan och servera salladen varm eller kall med lite extra oliver och cocktailkapris.