Receptbanken

Välj vad du vill laga. Därefter väljer du vad du har i kylen eller det du är sugen på!

Detaljerad sökning »

Örtmarinerade rotfrukter, 4 port

1 dl hela korn av t ex spelt eller korn
500 g blandade rotsaker, t ex morot, kålrot, palsternacka
salt

Marinad:
1 röd lök, hackad
½ dl hackad persilja
1 msk vatten
1½ msk vitvinsvinäger
1½ msk rapsolja
½-1 tsk timjan
2 tsk senap
1 tsk salt och 2 krm svartpeppar


Gör så här:
Koka grynen efter anvisningen på förpackningen. Skala och strimla rotfrukterna.

Lägg dem i kokande lättsaltat vatten. Låt koka upp och häll sedan genast av vattnet. Låt rinna av väl.

Blanda alla ingredienserna till marinaden. Häll marinaden över de varma kornen och de varma rotfrukterna. Låt gärna stå kallt i 2 tim, ev längre.

Servera som tillbehör till grönsaks-, kött- eller fiskrätter.