Receptbanken

Välj vad du vill laga. Därefter väljer du vad du har i kylen eller det du är sugen på!

Detaljerad sökning »

Kasslerpanna med grönsaker,
4 port

Detta är en perfekt gryta där man kan använda höstens härliga grönsaker allt efter tillgång, tycke och smak. I denna variant så strimlas kasslern och fräses tillsammans med grönsakerna och blir på så sätt en perfekt pastasås. Hoppa över kasslern om du vill ha en vegetarisk sås, eller servera kasslern bredvid.

400 g benfri kassler
2 morötter, ca 150 g
½ sallads- el purjolök, ca 75 g
1 squash, ca 200 g
1 msk matfett
1 tsk torkad timjan
2 dl vatten + 1 msk majsstärkelse (maizena)
1 msk pressad citron
1 dl matlagningsgrädde
Salt, peppar

Tillbehör:
Pasta (tex spiraler, penne el fjärilar)
Sjuden broccoli

Förbered
Koka dubbel mängd pasta (500 g)
och spara hälften till onsdagens pastagratäng.


Gör så här:
Skala morötterna. Snitta och skölj purjolöken. Skär kasslern och alla grönsakerna i strimlor. Fräs allt i matfett i en gryta. Krydda med salt, peppar och timjan.
Blanda vatten och majsstärkelse och tillsätt detta och matlagningsgrädde samt 1 msk pressad citron. Låt allt koka i 5 min. Servera med nykokt pasta och nysjuden broccoli.