Välj vad du vill laga. Därefter väljer du vad du har i kylen eller det du är sugen på!
Detaljerad sökning »Välj vad du vill laga. Därefter väljer du vad du har i kylen eller det du är sugen på!
Detaljerad sökning »500 g benfritt nötkött av högrev eller märgpipa
1 gul lök
2 msk matfett, smör eller margarin
1 burk (400 g) krossade tomater
1-2 pressade vitlöksklyftor
1 msk kinesisk soja
1 köttbuljongtärning
1 msk fransk senap
1 tsk krossad kummin
2-3 msk maizena
1 dl vatten
salt
peppar
Till servering:
Matlagningsyoghurt
Gör så här:
Skär köttet i 2x2 cm stora kuber. Skala och hacka löken. Stöt kumminfröna i en mortel.
Låt fettet bli ljusbrunt i en stekgryta.
Bryn grytbitarna i matfettet, tillsätt den hackade gula löken mot slutet av bryningen. Salta och peppra lätt. Tillsätt tomater, pressad vitlök, soja, buljongtärning, senap och kummin. Låt grytan sjuda ca 1timme tills köttet är mört.
Blanda maizena och vatten och tillsätt i en fin stråle i grytan under omrörning. Låt grytan sjuda ytterligare 5 minuter.
Smaka av med salt och peppar.
Servera med en klick matlagningsyoghurt, kokt potatis, grönsaker och ett gott bröd.
Tips: Till denna gryta kan man också använda lammkött – då förkortar man koktiden till
25-30 min.