Receptbanken

Välj vad du vill laga. Därefter väljer du vad du har i kylen eller det du är sugen på!

Detaljerad sökning »


Alla rödbetor är inte röda...

Prova även gulbeta, polkabeta och vitbeta!

Gulbetan
Till färgen är den rödorange på utsidan men är riktigt gulfärgad inuti. Den vackra gula färgen finns kvar även efter kokning. Gulbetans smak är densamma som hos rödbetan. Gulbetor kan kokas hela och serveras med smör eller vinägrett, kan mixas till puré, ugnsbakas hela i aluminiumfolie eller skalade och skurna i klyftor, eller rivas till råkost.

Polkabeta
Polkagrisrödbetan ser ut som en rödbeta utanpå men när den delas är den röd- och vitrandig. Dekorativ råriven eller finstrimlad i sallader, eller tunt skivad serverad med en vinägrettsås. Den starka färgkontrasten försvinner vid kokning och betan blir rosa i färgen. Smaken är mildare än den vanliga rödbetan.

Vitbeta
Vitbetan är en gammal, helt vitfärgad sort med extra söt smak. Används som vanliga rödbetor. Perfekt till råkost och sallader, då de inte färgar av sig.