Ta tillvara resterna av julskinkan
Julskinka är en utmärkt stomme i många goda rätter. Har du en rejäl skinka hemma kan du enkelt och snabbt laga god mat under lediga dagar.
Här kommer några förslag:
- Fyll rullar av julskinka med t ex mimosasallad eller rödbetssallad
- Gör matiga mackor med skinka och coleslaw eller hummus
- Värm skivor av skinka i buljong, cider eller vitt vin och servera med potatismos och rödkål.
- Gratinera skivor av skinka med riven ost och servera med kokt potatis och grönsaker.
- Pytt i panna eller risotto ( skinka, tärnade rotfrukter, purjolök och senapsfrö).
- Paj (skinka, brysselkål och lite senap i äggstanningen).
- Varm macka (skinka, senap, ananas, ost o tomatskiva) (Croque monsieur).(Dubbelmacka i smörgåsgrill).
- Gratäng (spenat, skinka, potatismos kryddat m muskot, riven ost) (Grönkål, skinka, ädelost).
- Tärna och servera i ärtsoppa eller som fylling i bakad potatis eller potatisgratäng.
- Sås till pasta (tärnad skinka crème fraiche, buljong, ärter).
- Omelett (strimlad skinka, ost och tomat).
- Sallad (sallatsblad, ärtor, strimlad skinka, rödlök, keso)
Baguette med skinka, päron, ädelostdressing | Våffelmackor | Bondomelett | Paj med broccoli och skinka