Receptbanken

Välj vad du vill laga. Därefter väljer du vad du har i kylen eller det du är sugen på!

Detaljerad sökning »

Ta tillvara resterna av julskinkan

Julskinka är en utmärkt stomme i många goda rätter. Har du en rejäl skinka hemma kan du enkelt och snabbt laga god mat under lediga dagar.

Här kommer några förslag:

  • Fyll rullar av julskinka med t ex mimosasallad eller rödbetssallad
  • Gör matiga mackor med skinka och coleslaw eller hummus
  • Värm skivor av skinka i buljong, cider eller vitt vin och servera med potatismos och rödkål.
  • Gratinera skivor av skinka med riven ost och servera med kokt potatis och grönsaker.
  • Pytt i panna eller risotto ( skinka, tärnade rotfrukter, purjolök och senapsfrö).
  • Paj (skinka, brysselkål och lite senap i äggstanningen).
  • Varm macka (skinka, senap, ananas, ost o tomatskiva) (Croque monsieur).(Dubbelmacka i smörgåsgrill).
  • Gratäng (spenat, skinka, potatismos kryddat m muskot, riven ost) (Grönkål, skinka, ädelost).
  • Tärna och servera i ärtsoppa eller som fylling i bakad potatis eller potatisgratäng.
  • Sås till pasta (tärnad skinka crème fraiche, buljong, ärter).
  • Omelett (strimlad skinka, ost och tomat).
  • Sallad (sallatsblad, ärtor, strimlad skinka, rödlök, keso)

Baguette med skinka, päron, ädelostdressing | Våffelmackor | Bondomelett | Paj med broccoli och skinka