Välj vad du vill laga. Därefter väljer du vad du har i kylen eller det du är sugen på!
Detaljerad sökning »Välj vad du vill laga. Därefter väljer du vad du har i kylen eller det du är sugen på!
Detaljerad sökning »En praktisk rätt där allt gräddas i en långpanna eller form i ugnen.
4 portionsbitar á ca 100 g
färsk el fryst laxfilé
(skinn- och benfri)
150 g fetaost
8 mindre el 4 stora potatisar, ca 600 g
2 palsternackor, ca 150 g
2 morötter, ca 150 g
2 msk oliv el rapsolja
150 g sockerärter
Salt, peppar
Tillbehör
Sjuden sparris(250g)
Rucolasallat
Örtagårdssås
Förbered
Ugnsbaka 400 g laxfilé skuren i kuber (ca 2x2 cm)
5 min till tisdagens ”allt-i-ett-gryta”.
Kyl den och förvara i kylen.
Gör så här:
Sätt ugnen på 175°C.
Skala och klyfta potatisen (eller skär den i halvor). Skala och skär morot och palsternacka i centimetertjocka bitar. Lägg ett bakplåtspapper i botten på en stor långpanna.
Lägg i potatis och rotfrukter. Blanda dem med olja, salt och peppar. Rosta i mitten av ugnen ca 20 min. Ta ut långpannan. Lägg sockerärterna bland rotsakerna.
Salta och peppra laxen. Gör plats för den bland rotfrukterna. Smula fetaosten och strö den över laxen.
Sätt in långpannan i ugnen. Ugnsstek laxen tills den precis är genomstekt, fetaosten har fått färg och rotsakerna är mjuka, ca 10-15 min.