Receptbanken

Välj vad du vill laga. Därefter väljer du vad du har i kylen eller det du är sugen på!

Detaljerad sökning »

Pastasallad med kyckling

Pastasallader är enkelt och praktiskt att servera på somm-aren. Du kan kombinera olika pasta sorter och grönsaker med andra tillbehör. Servera gärna tillbehören vid sidan om så kan var och en välja det som passar.

250 g okokt pasta 
(el pasta från tidigare middag)
300 g kycklingkött
ca 150 g bacon
100 g majskorn, färska förvällda el från frysen
100 g haricots verts, färska förvällda el från frysen
10 st cocktailtomater
½ gurka, 200 g
1 dm purjolök, ca 50 g
1 dl pesto

Tillbehör
(att blanda i eller servera till)
50 g fetaost, tärnad
50 g soltorkade, marinerade tomater
50 g svarta oliver
Ruculasallat
Basilika

Istället för kött från en ugnstekt/grillad kyckling och knaperstekt bacon kan du använda strimlor av kassler eller korv. Peston kan bytas ut mot en oljedressing.

Gör så här:
Koka pastan enligt anvisningarna på paketet el använd överbliven/sparad pasta från tidigare middag. Knaperstek baconet och låt det rinna av på ett hushållspapper. Skär kycklingköttet i lagom stora bitar. Blanda majs och haricots verts med pastan. Halvera cocktail-tomaterna. Dela gurkan på längden och skär i skivor. Dela purjolöken mitt itu på längden, skölj noga och skär i strimlor. Blanda ner tomater, gurka och purjolök i salladen. Tillsätt kyckling och bacon. Rör i peston. Servera fetaost, soltorkade tomater och oliver som tillbehör. Dekorera med rucolasallat och Basilika.

Istället för kött från en ugnstekt/grillad kyckling och knaperstekt bacon kan du använda strimlor av kassler eller korv.

Peston kan bytas ut mot en oljedressing.