Receptbanken

Välj vad du vill laga. Därefter väljer du vad du har i kylen eller det du är sugen på!

Detaljerad sökning »

Kasslergratäng 4 port

OBS! Ta dubbel sats till långpanna

600g kassler
500m g fryst bladspenat
2 msk smör
4 msk vetemjöl
4 dl mjölk
2 dl matlagningsgrädde
1 grönsaksbuljongtärning
15 färska champinjoner
2 dl riven ost
Salt & peppar

Gör så här:
Sätt ugnen på 225 grader.

Bred ut bladspenaten i botten på en form el långpanna.
Skär kasslern i skivor och lägg över spenaten.
Gör stuvning på smöret, mjölet, mjölken och grädden i en kastrull.
Smula ner buljongtärningen när stuvningen är nästan klar.
Skiva champinjonerna och stek i lite smör tills de är gyllenbruna.
Rör ner svampen i stuvningen och smaka av med salt och peppar.
Häll över stuvningen och strö över den rivna osten.
Grädda i ugnen i ca 15-20 minuter.
Servera med potatis eller ris.