Receptbanken

Välj vad du vill laga. Därefter väljer du vad du har i kylen eller det du är sugen på!

Detaljerad sökning »

Kycklinggryta med svamp och paprika

Denna kycklinggryta passar lika bra till kokt pressad potatis, pasta, bulgur, matkorn eller liknande.

Marinera de strimlade kycklingfiléerna med några matskedar japansk soja någon timme innan de tillsätts i grytan för mer smak.

ca 400 g kycklingfilé av lår el bröst
(eller quorn för vegetariskt alternativ)
1 msk flytande matfett
1 gul lök
100 g färska champinjoner
1 röd paprika
2 ½ dl vatten
½ hönsbuljongtärning el ¾ msk konc fond
1 vitlöksklyfta
1 msk tomatpuré
½ tsk oregano
1 dl vatten + 1½ msk majsstärkelse (Maizena)
1 dl matlagningsgrädde
Salt, peppar

Tillbehör
Kokt, pressad potatis eller pasta
Sjudna morotsslantar
Vit- eller spetskål i klyftor

Gör så här
Hacka den gula löken, skiva champinjoner och strimla paprika. Strimla kycklingfiléerna. Smält matfettet i en vid kastrull (traktör panna). Fräs grönsakerna i matfettet. Tillsätt vatten, buljongtärning, pressad vitlök, tomatpuré och oregano. Tillsätt de strimlade kycklingfiléerna lite i taget – låt koka upp emellan.

Rör ut majsstärkelsen i vattnet och tillsätt under omrörning. Låt koka ca 2-3 min. Dra av grytan från plattan och tillsätt matlagningsgrädden. Smaka av med salt och peppar.