Receptbanken

Välj vad du vill laga. Därefter väljer du vad du har i kylen eller det du är sugen på!

Detaljerad sökning »

Sötsur strimmelkyckling

Ett riktigt bra recept när maten snabbt ska stå på bordet! Hela rätten med tillbehör är klar på 10 min. Den är också en rolig plockrätt, där var och en komponerar sin egen måltid genom att lägga till något eller några tillbehör. Ett bra tillfälle att prova nya smaker.

ca 400 g kycklingfilé av lår el bröst

Sås
2 ½ dl vatten
½ hönsbuljongtärning
2 msk farinsocker
2 msk rapsolja
1 msk vinäger
1 msk fransk senap
2 msk kinesisk soja
1 msk majsstärkelse (Maizena)
ev 1 pressad vitlöksklyfta

Tillbehör
Couscous, Bulgur eller matkorn ev. blandat
med gröna ärter, majs, gurka, paprika i bitar.
ev. mango chutney

Gör så här
Skär kycklingfiléerna i tunna strimlor. Blanda alla ingredienserna till såsen i en låg och vid kastrull. Låt såsen koka upp under omrörning, lägg i kycklingstrimlorna lite i taget och låt koka upp emellan. Låt koka under lock i ca 5 min.