Receptbanken

Välj vad du vill laga. Därefter väljer du vad du har i kylen eller det du är sugen på!

Detaljerad sökning »

Skördefest!

När sommaren går mot sitt slut börjar en högtidsstund för alla matintresserade. Skördetiden är här. Men skördetiden är längre än så, den sträcker sig från tidig vår till senhösten. Det är en lång period vi kan ta till vara naturens gåvor. Allt från den första späda rabarbern och skira nässlorna på våren till den frostnupna grönkålen på vintern!

Men det är ändå hösten som räknas som den verkliga skördesäsongen. Först nu vi kan börja njuta av allt som vuxit till sig och mognat under sommaren. Torgstånden och butikerna fylls av en mängd olika sorters frukter, bär, grönsaker och rotfrukter. En fröjd för ögat men också för kroppen. Under förutsättning att vi äter dem förstås!

Om vi ännu inte har tagit till oss budskapet om ½ kg frukt och grönt (5 om dan) så är september en bra månad att börja i. Köp svenskt! Så här års ska man inte köpa djupfryst och det som har rest långa vägar från fjärran länder.

Njut av alla höstens primörer när de är nyskördade och som allra godast. Men passa även på att ta till vara sommaren genom att frysa in och konservera på andra sätt. Ät och njut för stundens välbefinnande men också för framtidens.