Receptbanken

Välj vad du vill laga. Därefter väljer du vad du har i kylen eller det du är sugen på!

Detaljerad sökning »

Sharon – frukt med exotisk sötma!

Så här i vintertid kommer en hälsning från varmare länder via de exotiska frukterna som lyser upp i vintermörkret. En av dem är sharon, som ser ut som en orangefärgad tomat med stora foderblad.

Sharonfrukten är en förädlad variant av den garvämnesrika kakifrukten, som tillhör familjen ebenholz. Sharon har ingen garvsyra och knappt några kärnor. Frukten är kompakt med ett mjukt och saftigt fruktkött. Frukterna skördas när de är hårda och gulorange. När frukten är mogen kan den få bruna fläckar på skalet, vilket är sockerutfällningar och inte betyder att den är dålig.

Sharonfrukten är god precis som den är men passar också till en god dessertost eventuellt med en tunn skiva serranoskinka, i grön- eller fruktsallader. En god och enkel vinterfruktsallad gör du av sharon och apelsin. Blanda skalade klyftor av frukterna och ringla över honung. Blanda ner några stjärnanis och låt stå en stund före servering.