Receptbanken

Välj vad du vill laga. Därefter väljer du vad du har i kylen eller det du är sugen på!

Detaljerad sökning »

 

Scones med kesella 

Lättbakade scones som inte är så feta som "vanliga" scones ofta är. Dessutom innehåller dessa mustigt fullkorn som innehåller hälsosamma näringsämnen och fibrer.

2,5 dl vetemjöl
2 dl mot grahamsmjöl
½ msk bakpulver
2 krm salt
250 g kvarg (ca 2½ dl)
1 dl mjölk eller vatten


1. Sätt ugnen på 225 grader. 
2. Blanda de torra ingredienserna för sig i en bunke.
3. Blanda ner kvargen och tillsätt mjölk eller vatten. Blanda allt till en ganska kladdig deg.
4. Forma till små scones och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
5.Grädda mitt i ugnen ca 10 minuter.


Avnjuts ljumna med t ex din favoritost och marmelad!

 

Andra brödrecept:
> Brödbullar
> Fruktbröd
> Rågbitar